Σύμφωνα με το www.trolleatzis.com κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ της Δ/νση Παραγωγής Συγκοινωνιακού Έργου της ΟΣΥ και ορισμένων οδηγών στα Τρόλεϊ, καθώς αρνούνται να μεταφέρουν επιβάτες μετά το πέρας της δρομολόγησης, πράγμα που οδήγησε στην τιμωρία από την υπηρεσία, με πρόστιμα περικοπής ημερομισθίων.
Συγκεκριμένα οι οδηγοί των τρόλεϊ ισχυρίζονται ότι μετά το τέλος της δρομολόγησης τα οχήματα θα πρέπει να αποσύρονται στα Α/Σ με την ένδειξη εκτός υπηρεσίας και εκτός δρομολόγησης, όπως συμβαίνει και με τους συναδέλφους τους στα λεωφορεία, καθώς όπως ισχυρίζονται δεν θα πρέπει να υπάρχουν στην ίδια εταιρεία εργαζόμενοι δύο ταχυτήτων, αντιθέτως η Δ/νση Παραγωγής Συγκοινωνιακού Έργου της ΟΣΥ, ισχυρίζεται βασιζόμενη στην ισχύουσα δρομολόγηση επί πρώην ΗΛΠΑΠ, ότι οι οδηγοί θα πρέπει να μεταφέρουν επιβάτες τόσο κατά την έξοδο από τα Α/Σ, όσο και κατά την είσοδο.
Ο ΟΑΣΑ με έγγραφό του επιβεβαιώνει την Ο.ΣΥ ενημερώνοντας ότι οι οδηγοί στα Τρόλεϊ θα πρέπει να συνεχίσουν να κάνουν δρομολόγια από και προς τα αμαξοστάσια άσχετα εάν αναγράφεται στην τηλεματική και για λόγους ασφαλείας θα πρέπει να εξακολουθήσουν να έχουν και το «καρτελάκι» (παλιό σύστημα με τα δρομολόγια) .
Την παρέμβαση της ΟΣΜΕ προκάλεσε πειθαρχική διαδικασία σε βάρος οδηγού από την ΟΣΥ όπου με δελτίο τύπου διευκρινίζει ότι αυτό που συμβαίνει αποτελεί μείζον πρόβλημα για τους εργαζόμενους, ενώ δημιουργεί σύγχυση και εκνευρισμό στους επιβάτες. Διευκρινίζει επίσης ότι από νομικής σκοπιάς υπάρχει πρόβλημα σε περίπτωση που τεθεί θέμα ευθύνης του οδηγού χωρίς να προκύπτει πουθενά ότι εκτελούσε δρομολόγιο προγραμματισμένο από τον συγκοινωνιακό φορέα.
Ο ΟΑΣΑ θεωρεί ότι αυτό καλύπτεται με το «καρτελάκι» καθώς το αναφέρει στο υπηρεσιακό έγγραφο ότι οι οδηγοί των Τρόλεϊ θα εξακολουθήσουν να το έχουν ταυτόχρονα με την τηλεματική ...
Ο ΟΑΣΑ θεωρεί ότι αυτό καλύπτεται με το «καρτελάκι» καθώς το αναφέρει στο υπηρεσιακό έγγραφο ότι οι οδηγοί των Τρόλεϊ θα εξακολουθήσουν να το έχουν ταυτόχρονα με την τηλεματική ...
Τέλος η ΟΣΜΕ ζητεί από την ΟΣΥ να επανεξετάσει το θέμα της πειθαρχικής διαδικασίας και να μεταχειρίζεται τους οδηγούς του πρώην ΗΛΠΑΠ όπως και της πρώην ΕΘΕΛ οι οποίοι δεν επιβιβάζουν επιβάτες από και προς το αμαξοστάσιο.
Βέβαια οι οδηγοί της πρώην ΕΘΕΛ έχουν και την ετοιμασία του οχήματος ενώ των Τρόλεϊ παίρνουν το όχημα έτοιμο στην πύλη του Α/Σ, σίγουρα υπάρχουν κι άλλες διαφορές μεταξύ των οδηγών Τρόλεϊ και λεωφορείων όπως η χρήση κινητού τηλεφώνου μεταξύ των οδηγών, οι κανονικές άδειες, οι αμοιβαίες αλλαγές βαρδιών κ.α. που πράγματι δείχνουν ότι η συγχώνευση των δύο συγκοινωνιακών φορέων, έχει δημιουργήσει εργαζόμενους δύο ταχυτήτων, αν δε πάρουμε παραδείγματα από τις υπόλοιπες ειδικότητες, οι διαφορές είναι τεράστιες όσον αφορά τις συνθήκες εργασίας.